Amazon Prime, Türkiye'de içerik yatırımında zorlanıyor
Kerem Bürsin ve Devrim Özkan'lı Mavi Mağara filmini yayınlayan Amazon Prime, Türkiye'deki istikrarsız fiyatlardan şikayet etti. "Türkiye'de içeriğe yatırım kalibrasyonu çok zor"
Hollywood merkezli Deadline, Amazon Prime'ın "Avrupa'da gelişmeye açık pazarlar" sorumlusu Ritchie Ordonez ile ilgili bir makale yayınladı. Makalede Türkiye stratejisi de var.
Jesse Whittock'un kaleme aldığı makalede Türkiye ile ilgili şu açıklamaya yer verildi:
"Ordonez, her ülkede yıllık 6 ila 8 orijinal yapım hedeflediklerini, ancak Türkiye’de enflasyon nedeniyle yatırımın “kalibrasyonunun zor olduğunu” belirtiyor."
Makalenin Türkçe özeti şu şekilde:
Bu yılın başlarında, Amazon eğlence sektöründe kesintilere giderken, Ritchie Ordonez, Avrupa'da Amazon’un yeni büyüme alanları olarak belirlediği ülkelerden oluşan Prime Video EU Emerging'in (Yeni Gelişmekte Olan Pazarlar) başına getirildi.
Ordonez, Prime Video’nun perakende aboneliklerini artırdığı ülkelerdeki yatırımlara odaklandı. Ordonez, geçen hafta Polonya’da düzenlenen “Prime Video Sunar...” etkinliğinde bu stratejinin ön saflarında yer aldı.
Prime Video Avrupa’ya 2011’de Lovefilm’i satın alarak adım attı. 14 Aralık 2016’da küresel lansmanıyla, yayın dünyasındaki yarışın önemli oyuncularından biri haline geldi. Ancak bu yıl Avrupa’daki yeniden yapılanma, Ordonez’in liderliğinde “gelişen bölgeler” ve Brigitte Ricou-Bellan’ın yönetiminde Birleşik Krallık, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa’dan oluşan “olgun” pazarlar (EU5) olmak üzere ikiye ayrıldı.
Polonya, Prime Video’nun en yeni ve yatırım açısından en gelişmemiş pazarlarından biri olarak dikkat çekiyor. Nordik ülkelerinde ise Japon formatı LOL: Last One Laughing İsveç, Danimarka ve Norveç’te yeniden uyarlandı. Hollanda’da Jorik belgeseli ve komedi dizisi De Tatta’s, Türkiye’de ise denizci bir askerin ölen eşinin anısına yaptığı yolculuğu anlatan Mavi Mağara dikkat çekiyor.
Ordonez, her ülkede yıllık 6 ila 8 orijinal yapım hedeflediklerini, ancak Türkiye’de enflasyon nedeniyle yatırımın “kalibrasyonunun zor olduğunu” belirtiyor.
Ordonez, 2025 için en büyük zorluğun “hacimle başa çıkmak ve doğru modelleri belirlemek” olduğunu söylüyor. İçerik portföyünü genişletmek ve yerel orijinalleri artırmak ana hedeflerden biri.
Makalenin ingilizce tamamı için Deadline sayfasına gidebilirsiniz
@fermerdiaz79gmailcom:
14/12/2024 Because they lie when it is a movie that is sweeping the Amazon Prime platform, it is totally false that it has been said that is false information